Voorbereidingen

Screen Shot 2016-03-23 at 01.02.02

De housewarming was een groot succes. Koud, maar geslaagd. Met het traditionele buurtfikkie, muziek van DJ Schengen (Dank Wael en Charlie) en een filmcrew van National Geographic olv Gok Wan die een heus Hollands straatfeest wilde filmen, inclusief hutspot, worst en gehaktbal. (In juni op TV.) Componistencollectief Monotak hield een openbare repetitie van het live ‘cut-and-paste’ hoorspel Time of Transition. Zangeres Marijn Huijers trad op en Peter Boateng Pansier Bonsu droeg gedichten voor. En de wind waaide maar door. Opkomst ongeveer 150 in totaal. De volgende dag plaatste de organisatie van Europe by People een vlag, midden op het veld, werd er gespeeched en was de start van de FabCity een feit.

Screen Shot 2016-03-23 at 01.02.35

En nu is het woensdag en kijkt de buurt lijdzaam toe hoe de Kop een complete facelift krijgt. We zijn wel wat gewend met de Uitmarkt, Sail en het Pascha festival, maar dit is toch even andere koek. Twee grote stukken gras worden afgegraven en vervangen door stelconplaten, waardoor er twee pleinen gaan ontstaan. Eind juni, aan het einde van het festijn, wordt alles weer in originele staat teruggebracht. Met nieuw gras.

Arme Kop.

Noteer elf april: officiele opening met o.a Jet Bussemaker en de Burgemeester.

Wij van de Keet broeden ondertussen verder op plannen, programmering en zijn in gesprek met een grote hoeveelheid buurtinitiatieven en bewoners. We blijven voorlopig even staan met onze Keet, veilig aan de voet van Joop. Die tuurt gewoon verder, doet alsof er niets aan de hand is. Ons kan niets gebeuren.

Wil je foto’s zien van alles: check deze link.

Screen Shot 2016-03-23 at 01.37.19

 

Advertentie

2 gedachtes over “Voorbereidingen

  1. Heel erg jammer hoor dat een deel van de bewoners totaal niet wordt betrokken bij deze activiteit. Uitnodigingen zouden zijn verstuurd maar niet aan ons. En wij hebben dagelijks mee te maken. Alle overlast ervaren wij zoals geluidsoverlast en wildplassers. Graag horen wij van jullie hoe jullie het gebied hebben afgebakend want wij wonen gewoon in het Oostelijk Havengebied.

    Like

    1. Dag Odette, wat raar dat jullie geen uitnodiging hebben ontvangen. Er zijn er 11.000 verspreid door het hele OHG en we proberen alle bewoners te betrekken bij dit project. Hoe dan ook, ook jullie zijn welkom in de BuurtKeet op de FabCity. We hebben dagelijks spreekuur tussen 17.00 en 18.00. Of volg ons op Facebook. (Heel vervelend van de overlast.) Groet! Houd moed!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s