PERSBERICHT

MEET THE LOCALS

20 MAART VANAF 15.00 HOUSEWARMING BUURTKEET: MET HET BUURTFIKKIE EN OPTREDENS. (ZELF DRANK, HOUT EN ETEN MEENEMEN)

21 MAART 17.30 STARTSCHOT BOUW FABCITY.

14 APRIL 19.30 OFFICIELE BEWONERSAVOND IN HET LEARNING LAB OP DE KOP JAVA.

20 MAART TOT 30 JUNI KOP JAVA- EILAND AMSTERDAM

MEET THE LOCALS

Deze Buurtkeet staat van 20 maart tot
30 juni op de Kop Java en is de schakel tussen de bouwers van de FabCity (Europe by People) en de bewoners van het Oostelijk Havengebied.

Wij zijn Meet the Locals. We organiseren optredens, lezingen, wandelingen, intieme luister-avonden, circulaire events, podcasts, pitch talks en promoten onder het motto: Het beste uit de buurt de nieuwe site buurtbalie-ohg.nl. We informeren, portretteren, entertainen en matchen.

Kom langs in het kleinste theater van Nederland met plaats voor negen mensen in de zaal.

Deze maquette geldt als entreebewijs voor een van de voorstelllingen.Tijdens de opening op 20 maart treden op: Monotak, DJ Schengen, Marijn Huijers, e.v.a
Hou het weblog WWW.MEETTHELOCALS.NL in de gaten voor actuele updates en like de Facebookpage Meet the Locals.

Met medewerking van: Coöperatie Cruquius Circulair, de Buurtbalie/Oostelijk Havengebied, Buurtcoöperatie OHG, De BuurtBel, Stadsdorp Java-eiland, Stadsdorp KNSM, BUUV, Museum Perron Oost, De Buurtsoos, Gastvrij Oost, Over de Kop, Groot Oost TV, Jongerenplatform Amsterdam Oost e.v.a

160224_DEF-MeetTheLocals

10 gedachtes over “PERSBERICHT

 1. Ontzettend leuk al deze initiatieven alleen………..waarom al het Engels in de flyers etc.? Wordt het daar interessanter van, belangrijker misschien? Ook gedacht aan Turks, Marokkaans, Spaans etc.??
  Het Engels sluipt overal in, ik weet het, de tijdgeest hè,maar ik vind het tenenkrommend. Ik ben opbouwwerker van mijn vak en een van de eerste zaken daarbij is dat je mensen met elkaar probeert te verbinden. Daar zijn jullie hard mee bezig, alle lof, maar taalgebruik kan bijzonder buitensluiten.
  Vriendelijke groet,
  Agnes Maarse

  Like

  1. Ha Agnes, als je maar een A-viertje hebt, kan je toch niet alle talen erop zetten? Dan moet je kiezen. Met zo nu en dan een Engelse term, moet kunnen. Ken je Johannes? Die wond zich er ook al over op. Hoe dan ook. We nemen je kritiek ter harte en gaan er mee aan de slag. “Een eye opener.” Hoop je eens te zien in de Keet. Gaan we het er over hebben. In het Nederlands. Groet, en tot dan!

   Like

   1. Hoi Bert,
    Dat alle talen niet kunnen snap ik natuurlijk… Ik erger me aan het feit dat overal het Engels in Nederlandse teksten sluipt. Het wordt er ook vaag door. Bijvoorbeeld ook de aankondigingen van andere aktiviteiten in de buurt, “Common Sensing” bijvoorbeeld …….gruwelijk. Het levert wel een hoop “jeukwoorden” op waar lekker om te lachen valt.
    Groet,
    Agnes

    Like

 2. Hallo,
  Wie is jullie doelgroep? Waarom is het taalgebruik met veel zogenaamde hippe Engelstalige woorden. Er wonen in de buurt ook ouderen. Behoren deze niet tot doelgroep, zijn dat geen locals?
  Mikken jullie alleen op jonge mensen en hoogopgeleiden?
  Groet,
  Johannes
  Groet van

  Like

  1. Hallo Johannes, de doelgroep? Dat zijn de buurtbewoners en de bezoekers van de FabCity. Dus ook ouderen. En jongeren. En alles wat daar tussen zit. De hoeveelheid engelse woorden vind ik bij Meet the Locals erg meevallen. Maar het klopt, het is een Europees festival. En dan is het soms handig om Engels te praten, zodat je meer bereik hebt, zoals dat heet. En het is inderdaad hippig. Is niets mis mee. Maar ik snap heel goed wat je bedoelt, het moet leuk blijven. Was je ook aanwezig bij de informatie-ochtend in de Soos. Daar ging het toen over hetzelfde. De Keet van Meet the Locals is hoe dan ook erg voor toegankelijkheid en openheid, en daar zit geen woord Engels tussen. Dus Johannes, SEE YOU IN DE KEET? OK? Dan hebben we het er nog eens over. Groet!

   Like

 3. Ik zou beginnen met een taalfout uit jullie folder te halen. Het is nl ‘portretteren’ met dubbel t.
  Een buurtbewoner die niet tegen dit soort slordigheden kan.

  Like

  1. Beste Marijke Basten. U heeft helemaal gelijk. Wat stom. Inderdaad, een grote fout. Portretteren is met dubbel t. Hoe dan ook, wees welkom bij ons in de Keet. We staan er tot 30 juni. En daar zit geen fout in. Groet!

   Like

 4. Beste Bert Kommerij. Als bewoners kijken we uit op Java Euro-Dorp. Op tekening prachtig ontwerp, waar we ons op verheugden! De realiteit is echter sober uitgevoerd. Het is in zeven dagen na de opening. Druk is het zeker niet. Hoeveel kost dit dorp,de Europese gemeenschap? Waarom niet gekozen voor meer klasse uitstraling? Siep

  Like

  1. Beste Siep, Ik weet niet hoeveel dit gekost heeft en waarom er gekozen is voor deze look, wat ik wel weet is dat de bewoners van het Java-eiland en omgeving een plek hebben op het terrein, met een Keet. Dagelijks houden we hier spreekuur van 17.00 tot 18.00. De FabCity blijft staan tot 26 juni, dus ik zou zeggen, kom eens langs en… geef het een kans. Tot in de Keet? Groet, namens Meet the Locals, Bert.

   Like

  2. Dag Siep, beetje late reactie, maar beter laat dan nooit. Antwoord: Ik weet het niet. De BuurtKeet van Meet the Locals staat op de Kop. En daar kan het vooral bij mooi weer best druk worden. Kom eens langs tussen 17.00 en 18.00 tijdens “Het Spreekuur.” Of op maandag om 18.00 dan is er Soep, door de buurt, voor de buurt. Groet!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s